Loading...

Wijkaanpak en digitale infrastructuur

In een digitale wijkaanpak bewoners stimuleren om hun woning te verduurzamen

Ik wil meer weten

Gemeenten zijn als geen ander in staat om verduurzaming op grote schaal in gang te zetten. Zij kunnen dit namelijk doen op wijkniveau. Smart Twin helpt hierbij door tools te bieden die nodig zijn voor het verantwoord neerzetten van succesvolle wijkaanpakken. Dankzij de betrouwbare digitale woninginformatie en uitgebreide rapporten worden bewoners snel voorzien van het allerbeste energieadvies. Zo krijg je als gemeente optimale ondersteuning bij verduurzaming en beleidsvorming.

Dat we dringend moeten verduurzamen, dat weten we inmiddels allemaal. Maar hoe doen we dat als gemeente nou echt goed, overzichtelijk en betaalbaar? Daarvoor is Smart Twin ontwikkeld. Deze online tool geeft een uitgebreid en accuraat verduurzamingsadvies, onder meer op het landelijk verduurzamingsplatform verbeterjehuis.nl. De integrale aanpak (online & offline) helpt bij het verduurzamen van individuele woningen, wijken en buurten in de gemeente. Zo kun je samen met de bewoners van je gemeente een vliegende start maken bij het grootschalig verduurzamen.

Voordelen voor bewoners

 • Optimale ondersteuning bij collectieve verduurzaming
 • Persoonlijk magazine voor iedere bewoner
 • Ondersteuning in gehele klantreis
 • Inzicht in relevante subsidies
 • Direct offertes aanvragen bij gecertificeerde installateurs
 • Mogelijkheid tot collectief inkopen

Voordelen voor gemeenten

 • Heldere vertaling van warmtevisie naar concreet woningadvies
 • Digitale én fysieke communicatiemiddelen in eigen huisstijl
 • Woningen gedigitaliseerd zonder inspanning bewoner
 • Samenwerking met lokaal energieloket
 • Alle relevante wijkinformatie in één dashboard
 • Hoogwaardige adviezen vanuit gevalideerde NTA 8800-rekenkern
 • Stimulans voor lokale werkgelegenheid

Wat doet Smart Twin voor mij?

Als gemeente selecteer je een of meerdere specifieke wijken waarin je met de bewoners aan de slag gaat. De transitievisie warmte, isolatiekansen of sterke aanwezigheid van lokale bewonersverenigingen kunnen het uitgangspunt zijn voor deze keuze. Smart Twin analyseert de voorkeurswijken en komen zo samen tot het beste scenario.

In een online omgeving vinden bewoners een eerste versie van hun eigen geavanceerde 3D-woning, opgebouwd uit open data. Hier kunnen zij zelf relevante informatie toevoegen en vervolgens hun verduurzamingsopties onderzoeken. Bewoners krijgen allerlei adviezen die inzicht bieden in de verduurzamingsmogelijkheden voor hun specifieke woning. Ook is het mogelijk nog nauwkeuriger advies op te vragen of begeleiding te krijgen van het lokale energieloket of het team van Smart Twin.

Vervolgens kunnen zij eenvoudig aanvullend advies en offertes aanvragen. Met de schaalvoordelen van collectieve aankopen besparen zowel bewoners als installateurs tijd en geld. Zo kun je als gemeente nog efficiënter en voordeliger een bijdrage leveren aan de bestaande verduurzamingsuitdagingen.

Bekijk de algemene voorwaarden voor gemeenten.

Mijn Thuis magazine

Als gemeente wil je bewoners zo goed mogelijk informeren over de verduurzamingsmogelijkheden in hun eigen woning. Smart Twin maakt het nu mogelijk om namens je gemeente een geheel op maat gemaakt magazine te versturen naar alle wijkbewoners. In ieder uniek exemplaar vinden zij specifieke informatie over hun eigen woning, persoonlijk advies over de meest relevante verduurzamingsmogelijkheden voor hun woning, achtergrondinformatie en interessante extra’s. Zo kunnen zij door hun persoonlijke verduurzamingsmogelijkheden en achtergrondinformatie bladeren.
Zo krijgt iedere bewoner interessante informatie over zijn of haar woning op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier aangeboden. Ook heb je de mogelijkheid om zelf relevante inhoud toe te voegen. Een artikel over lokale subsidieregelingen? Een voorwoord van de wethouder of burgemeester? Een ervaringsdeskundige aan het woord? Het kan allemaal! Zo maken we samen een up-to-date en lezenswaardig magazine.

Hoe ontstaat een 3D-woning?

Op het vernieuwde verbeterjehuis.nl vinden bewoners een eerste versie van hun eigen 3D-woning. Deze is samengesteld met behulp van o.a. open data. Op basis hiervan verrijken bewoners hun digitale woning zelf met aanvullende gegevens. Vervolgens kunnen zij hun eigen verduurzamingsopties eenvoudig virtueel gaan onderzoeken en uitproberen.

Download voorbeeld Energiebespaarrapport

Benieuwd naar de kracht van Smart Twin? In deze pdf vind je een voorbeeld energiebespaarrapport, met daarbij een NTA 8800-rapport en ISSO 51-rapport.

* LET OP: hierin vind je fictieve data die enkel dienen als voorbeeld.

Energiebespaarrapport

Webinar: Smart Twin voor gemeenten

Download Brochure in PDF

Wil je het een en ander op een later moment nalezen of gemakkelijk doorsturen? Download dan het PDF-bestand. Daarmee heb je alle informatie op de pagina overzichtelijk op een rijtje.


 

Wil je meer weten
of een afspraak maken?

+31 73 750 63 65
verbeterjehuis@smarttwin.nl