Loading...

Landelijk digitaal platform voor verduurzaming

Na een openbare Europese aanbesteding is Smart Twin (voorheen WoonConnect) geselecteerd voor de ontwikkeling van een landelijk digitaal verduurzamingsplatform. Vanaf september 2022 worden woningeigenaren en huurders verwelkomd op het vernieuwde verbeterjehuis.nl. Daar openen zij de deur van hun 3D-woning en ontdekken zij hun eigen mogelijkheden voor besparing en verduurzaming.

Verduurzamen kunnen we alleen samen

We staan voor een gigantische verduurzamingsopgave. Hierin spelen niet alleen de grote bedrijven, maar júist ook de individuele bewoners van onze aarde een rol. Alle zonnepanelen, alle keren dat er korter wordt gedoucht en alle vervangingen van enkel naar dubbel glas zorgen samen voor de grote ommekeer naar een duurzame wereld.

Naar aanbodverbeterjehuis.nl

Wat is verbeterjehuis.nl?

De bestaande website verbeterjehuis.nl heeft een nieuwe, veel slimmere invulling gekregen. Nu is het voor woningeigenaren en huurders mogelijk om tot in het kleinste detail woninggegevens in te voeren. Op basis daarvan krijgen zij op deze website nog veel beter inzicht in energiebesparende maatregelen. De gehele online tool speelt zich af in de persoonlijke, gedetailleerde 3D-woning. Een digitale tweeling die dankzij Smart Twin slim en direct inzetbaar wordt.

Gespecificeerd advies over verduurzaming

Nadat woningeigenaren en huurders in de online omgeving hun virtuele woning hebben betreden, ontdekken zij hierin hun eigen verduurzamingsmogelijkheden. Waar valt de meeste winst te behalen? Heeft het huis nog geen dakisolatie? Kan er nog dubbel glas worden aangebracht? Is een warmtepomp een goede optie? Gebruikers krijgen uitgebreid advies. Al deze adviezen zijn afgestemd op de specifieke woning en het specifieke bewonersgedrag.

In huis bij heel verduurzamend Nederland

Ben je fabrikant of leverancier van verduurzamingsmaterialen, zoals duurzame apparaten, zonnepanelen, beglazing of warmtepompen? Door je producten toe te voegen, zijn deze gemakkelijk beschikbaar voor bewoners. Uitvoerders en installateurs kunnen op maat gemaakte offertes uitbrengen en daarin je producten verwerken. Zo komt de particuliere markt (nog beter) binnen handbereik en wordt je afzetmarkt in één klap aanzienlijk vergroot.

Fabrikanten

Meer werk in minder tijd

Ben je installateur van verduurzamingsmaterialen, zoals duurzame apparaten, zonnepanelen, beglazing of warmtepompen? Door jouw dienstverlening te vermelden op Smart Twin word je zichtbaar voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Met één druk op de knop vragen zij een offerte aan voor de installatie van een verduurzamingsmaatregel. Deze kun je eenvoudig of zelfs geheel geautomatiseerd uitbrengen, op basis van technische informatie over hun specifieke woning die Smart Twin voor je klaarzet.

Uitvoerende partijen

Duurzaamheidsadvies op maat

Voor bewoners zijn energieloketten een belangrijke schakel tussen o.a. fabrikanten, installateurs en (lokale) overheden bij het realiseren van duurzaamheidswensen. De kennis en expertise en het persoonlijk contact is voor hen waardevol bij de vaak lastige afwegingen die zij moeten maken. Om bewoners nóg beter van dienst te zijn helpt Smart Twin met intelligente software die geavanceerde 3D-modellen maakt van iedere woning. Daarmee kun je samen met bewoners een vliegende start maken bij het verduurzamen van hun huis of appartement.

Energieloketten

Verduurzamen in de wijk

Dit landelijk verduurzamingsplatform sluit perfect aan op de wijkaanpakken waar Smart Twin aan werkt. Zo heeft Smart Twin inwoners van onder meer gemeente Aalsmeer, Dordrecht en Amstelveen al betrokken bij het verduurzamingsvraagstuk. Het belangrijkste doel hierbij is hen op een toegankelijke manier betrekken bij de verduurzaming van hun woning. Het begint bij bewustwording en eindigt met concrete aanpassingen aan de leefomgeving.

Toegankelijk voor iedereen

Smart Twin zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan onze verduurzamingsuitdaging. Jong en oud, hoog- en laagopgeleid; Smart Twin neemt alle bewoners mee. Het is dan ook niet zomaar een softwareoplossing, maar een behulpzame huisvriend die iedereen graag een helpende hand toesteekt. De interface is hier volledig op afgestemd, gecombineerd met een enorme gebruiksvriendelijkheid. Verduurzaming is nog nooit zo leuk geweest!

Neem contact met ons op!

+31 73 750 63 65 info@smarttwin.nl