Loading...

Landelijk digitaal platform voor verduurzaming

Na een openbare Europese aanbesteding is Smart Twin (voorheen WoonConnect) geselecteerd voor de ontwikkeling van een landelijk digitaal verduurzamingsplatform. Vanaf september 2022 worden woningeigenaren en huurders verwelkomd op het vernieuwde verbeterjehuis.nl. Daar openen zij de deur van hun 3D-woning en ontdekken zij hun eigen mogelijkheden voor besparing en verduurzaming.

Verduurzamen kunnen we alleen samen

We staan voor een gigantische verduurzamingsopgave. Hierin spelen niet alleen de grote bedrijven, maar júist ook de individuele bewoners van onze aarde een rol. Alle zonnepanelen, alle keren dat er korter wordt gedoucht en alle vervangingen van enkel naar dubbel glas zorgen samen voor de grote ommekeer naar een duurzame wereld.

Wat is het Landelijk Digitaal Platform?

De website verbeterjehuis.nl krijgt een volledig nieuwe, veel slimmere invulling. Met alle nieuwe functionaliteiten wordt het voor woningeigenaren en huurders mogelijk om tot in het kleinste detail woninggegevens in te voeren. Zo krijgen zij op deze website nog veel beter inzicht in energiebesparende maatregelen. De gehele online tool speelt zich af in de persoonlijke, gedetailleerde 3D-woning, een zogenaamde digital twin. Een digitale tweeling die dankzij Smart Twin slim en direct inzetbaar wordt.

Gespecificeerd advies over verduurzaming

Nadat woningeigenaren en huurders in de online omgeving hun virtuele woning hebben betreden, ontdekken zij hierin hun eigen verduurzamingsmogelijkheden. Waar valt de meeste winst te behalen? Heeft het huis nog geen dakisolatie? Kan er nog dubbel glas worden aangebracht? Is een warmtepomp een goede optie? Gebruikers krijgen uitgebreid advies. Al deze adviezen zijn afgestemd op de specifieke woning en het specifieke bewonersgedrag.

Exposure voor fabrikanten en leveranciers

Nadat Smart Twin advies heeft gegeven over mogelijke verbetermaatregelen zien bewoners welke erkende fabrikanten en leveranciers de betreffende producten aanbieden. Vervolgens kunnen zij met één druk op de knop een offerte aanvragen voor bijvoorbeeld een warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen of beglazing van een specifieke aanbieder.

Fabrikanten/leveranciers

Verduurzamen in de wijk

Dit landelijk verduurzamingsplatform sluit perfect aan op de wijkaanpakken waar Smart Twin aan werkt. Zo heeft Smart Twin inwoners van onder meer gemeente Aalsmeer, Dordrecht en Amstelveen al betrokken bij het verduurzamingsvraagstuk. Het belangrijkste doel hierbij is hen op een toegankelijke manier betrekken bij de verduurzaming van hun woning. Het begint bij bewustwording en eindigt met concrete aanpassingen aan de leefomgeving.

Overheden

Toegankelijk voor iedereen

Smart Twin zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan onze verduurzamingsuitdaging. Jong en oud, hoog- en laagopgeleid; Smart Twin neemt alle bewoners mee. Het is dan ook niet zomaar een softwareoplossing, maar een behulpzame huisvriend die iedereen graag een helpende hand toesteekt. De interface is hier volledig op afgestemd, gecombineerd met een enorme gebruiksvriendelijkheid. Verduurzaming is nog nooit zo leuk geweest!