Loading...

Over Smart Twin

Neem contact op!

Wat is Smart Twin?

Smart Twin helpt je als bewoner of organisatie aan betrouwbare 3D-modellen van woningen. Daarmee krijg je bijvoorbeeld tot in het kleinste detail te zien hoe een gebouw is geïsoleerd en hoe je het kunt verduurzamen. Zo’n slimme digital twin (digitale tweeling) zit vol met technische informatie. En die kan je veel werk uit handen nemen. Bijvoorbeeld bij het onderhoud aan gebouwen van woningcorporaties, het aan- of verkopen van een huis of het verduurzamen van complete woonwijken of je eigen huis. Als bewoner, eigenaar of bemiddelaar krijg je meteen inzicht in kosten, opbrengsten en subsidies. Zo maken we verduurzamen zo makkelijk mogelijk en helpen we bij het verbeteren van ieders woon- en werkomgeving.

Wat doen we?

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid bouwen we sinds 1961 als architectenbureau aan betere woningen en gebouwen, prettiger straten, leukere buurten, fijnere wijken en leefbare steden en gemeenten. Ons team werkt al ruim 30 jaar hard aan de ontwikkeling van slimme samenwerkende software. De opgedane bouwkundige kennis en ervaring is vastgelegd in onze bouwkundige softwaretoepassing.

Waarom doen we dat?

Wij geloven dat de manier waarop we wonen en werken nog veel beter kan! En wat zou het daarom mooi zijn als heel Nederland wordt gedigitaliseerd. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen altijd inzicht heeft in de mogelijkheden van zijn of haar eigen leefomgeving. Daarmee wordt keuzevrijheid vergroot, onderlinge communicatie en verbinding geoptimaliseerd en verduurzaming beter gefaciliteerd. Zo kan de digitalisering van Nederland bijdragen aan een mooier land.

Wie zijn we?

Smart Twin is een softwareapplicatie die alle eigenschappen van woningen in één digitale omgeving inzichtelijk maakt. Dit is niet zomaar een zogenaamde digital twin van een woning, maar een zeer uitgebreide en slimme variant, die zelf nadenkt en advies geeft. Met 3D- en 2D-woningmodellen breng je woningen nauwkeurig in kaart, kun je vastgoedportefeuilles financieel en bouwtechnisch beheren en kun je energielabels snel en eenvoudig afmelden. De 3D-woningmodellen van Smart Twin zijn slimmer dan BIM, altijd online beschikbaar en voldoen aan de laatste normen en wetgeving. Woningen zijn direct in te zien en aan te passen zonder bouwkundige kennis of speciale software.

Smart Twin is onderdeel van De Twee Snoeken. Ons team van 100 ontwerpers, technici, kostendeskundigen, bouwfysici, ICT’ers en communicatiedeskundigen staat voor een integrale aanpak van kleinschalige aanpassingen in woningen tot grootstedelijke opgaven als aardgasloze wijken, dorpen en steden. We zijn verbindend, verantwoordelijk en bevlogen. Iedere dag werkt ons brede team hard aan het verbeteren van uw woon- en werkomgeving.

naar tweesnoeken.nl

Smart Twin wordt op dit moment al gesteund of gebruikt door