Loading...

Bewoners helpen verduurzamen in een (digitale) wijkaanpak

Geef bewoners digitale en fysieke handvatten bij het verduurzamen van hun woning

Smart Twin voor gemeenten

Als gemeente ben je als geen ander in staat om verduurzaming op grote schaal in gang te zetten. Je kunt namelijk de bewoners van een hele wijk of buurt in één keer op gang helpen. Smart Twin biedt je hiervoor precies de tools die nodig zijn een digitale wijkaanpak verantwoord en succesvol neer te zetten. Dankzij de betrouwbare digitale woninginformatie en uitgebreide rapporten krijgen bewoners snel het allerbeste energieadvies. Zo krijg je als gemeente optimale ondersteuning bij verduurzaming en beleidsvorming.

Laten we samen de verduurzamingsmogelijkheden in jouw gemeente onderzoeken!

Dat we dringend moeten verduurzamen, dat weten we inmiddels allemaal. Maar hoe doen we dat als gemeente nou echt goed, overzichtelijk en betaalbaar? Daarvoor is Smart Twin ontwikkeld. Deze online tool geeft een uitgebreid en accuraat verduurzamingsadvies, onder meer op het landelijk verduurzamingsplatform verbeterjehuis.nl. De integrale aanpak (online & offline) helpt bij het verduurzamen van individuele woningen, wijken en buurten in de gemeente. Zo kun je samen met de bewoners van je gemeente een vliegende start maken bij het grootschalig verduurzamen.

Voordelen voor bewoners

 • Optimale ondersteuning bij collectieve verduurzaming
 • Persoonlijk magazine voor iedere bewoner
 • Ondersteuning in gehele klantreis
 • Inzicht in relevante subsidies
 • Direct offertes aanvragen bij gecertificeerde installateurs
 • Mogelijkheid tot collectief inkopen

 

Voordelen voor gemeenten

 • Heldere vertaling van warmtevisie naar concreet woningadvies
 • Digitale én fysieke communicatiemiddelen in eigen huisstijl
 • Woningen gedigitaliseerd zonder inspanning bewoner
 • Samenwerking met lokaal energieloket
 • Alle relevante wijkinformatie in één dashboard
 • Hoogwaardige adviezen vanuit gevalideerde NTA 8800-rekenkern
 • Stimulans voor lokale werkgelegenheid

Wat doet Smart Twin voor mij?

Als gemeente selecteer je een of meerdere specifieke wijken waarin je met de bewoners aan de slag gaat. De transitievisie warmte, isolatiekansen of sterke aanwezigheid van lokale bewonersverenigingen kunnen het uitgangspunt zijn voor deze keuze. Smart Twin analyseert de voorkeurswijken en komen zo samen tot het beste scenario.

In een online omgeving vinden bewoners een eerste versie van hun eigen geavanceerde 3D-woning, opgebouwd uit open data. Hier kunnen zij zelf relevante informatie toevoegen en vervolgens hun verduurzamingsopties onderzoeken. Bewoners krijgen allerlei adviezen die inzicht bieden in de verduurzamingsmogelijkheden voor hun specifieke woning. Ook is het mogelijk nog nauwkeuriger advies op te vragen of begeleiding te krijgen van het lokale energieloket of het team van Smart Twin.

Vervolgens kunnen zij eenvoudig aanvullend advies en offertes aanvragen. Met de schaalvoordelen van collectieve aankopen besparen zowel bewoners als installateurs tijd en geld. Zo kun je als gemeente nog efficiënter en voordeliger een bijdrage leveren aan de bestaande verduurzamingsuitdagingen.

Bekijk de algemene voorwaarden voor gemeenten.

Nationaal Isolatie Programma

De komende jaren is het essentieel om het energiegebruik van woningen terug te dringen. Gemeenten spelen daarin een belangrijke rol, zeker met de start van het Nationaal Isolatie Programma (NIP) vanaf 1 maart. Je kunt bewoners op weg helpen door hen bijvoorbeeld te informeren over hun verduurzamingsmogelijkheden, zowel op wijkniveau als middels het geven van advies aan individuele bewoners. Smart Twin helpt daar graag bij door ondersteuning op twee routes; een wijkgerichte aanpak en door een één-op-één ondersteuningstraject.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Smart Twin? Neem dan contact op!

Contact Meer over het NIP

Mijn Thuis Magazine

Als gemeente wil je bewoners zo goed mogelijk informeren over de verduurzamingsmogelijkheden in hun eigen woning. Met Smart Twin kun je een geheel op maat gemaakt magazine versturen naar alle wijkbewoners. Hierin vinden zij specifieke informatie over hun eigen woning, persoonlijk advies over relevante verduurzamingsmogelijkheden, achtergrondinformatie en interessante extra’s.

Zo krijgt iedere bewoner interessante informatie over zijn of haar woning op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier aangeboden. Ook kun je zelf relevante inhoud toevoegen. Een artikel over lokale subsidieregelingen? Een voorwoord van de wethouder of burgemeester? Een ervaringsdeskundige aan het woord? Het kan allemaal! Zo maken we samen een up-to-date en lezenswaardig magazine.

Neem alvast een kijkje in het voorbeeldexemplaar hiernaast.

Hoe ontstaat een 3D-woning?

Op het vernieuwde verbeterjehuis.nl vinden bewoners een eerste versie van hun eigen 3D-woning. Deze is samengesteld met behulp van o.a. open data. Op basis hiervan verrijken bewoners hun digitale woning zelf met aanvullende gegevens. Vervolgens kunnen zij hun eigen verduurzamingsopties eenvoudig virtueel gaan onderzoeken en uitproberen.

Download voorbeeld Energiebespaarrapport

Benieuwd naar de kracht van Smart Twin? In deze pdf vind je een voorbeeld energiebespaarrapport, met daarbij een NTA 8800-rapport en ISSO 51-rapport.

* LET OP: hierin vind je fictieve data die enkel dienen als voorbeeld.

Energiebespaarrapport

Webinar: Smart Twin voor gemeenten

Bekijk brochure

Wil je het een en ander op een later moment nalezen of gemakkelijk doorsturen? Lees dan deze brochure eens door. Daarmee heb je alle informatie op de pagina overzichtelijk op een rijtje.

Smart Twin wordt op dit moment al gesteund of gebruikt door