Loading...

Optimaal online vastgoedbeheer

Toekomstbestendig inzicht in je woningvoorraad en samen met huurders aan de slag met verduurzaming

Ik wil Smart Twin voor mijn woningcorporatie!

Smart Twin voor woningcorporaties

Smart Twin helpt je woningcorporatie met het toekomstbestendig beheer van de vastgoedportefeuille. Alle informatie over de woningvoorraad wordt opgeslagen in slimme 3D-woningmodellen. Hiermee biedt Smart Twin op ieder moment de meest actuele berekeningen, scenario's, adviezen en rapporten. Zo wordt woningbeheer voorspelbaar en ben je klaar voor de toekomst!

De voordelen

✔️ Ongekend hoge bouwkundige detaillering, informatiedichtheid en datakwaliteit
✔️ Geautomatiseerd advies bij renovatie (MJOP’s) en grootschalige verduurzaming
✔️ Op basis van slimme scenario’s betere keuzes en minder advieskosten
✔️ Technische rapporten (o.a. NTA 8800, NEN 2580, ISSO 51)
✔️ Groeiende datakwaliteit door gebruik
✔️ 3D-modellen eenvoudig aanpasbaar zonder modelleurs en/of modelsoftware
✔️ M.b.v. algoritmen alle informatie (tekeningen, oppervlakten, uittrekstaten, WWS-punten, labels etc.) live gegenereerd
✔️ Data altijd actueel, consistent en eenduidig; gevolgen van mutaties direct inzichtelijk

Bekijk hier de webinar met demonstratie!

In deze webinar vertelt Paul van Pelt hoe Smart Twin corporaties helpt bij de dagelijkse processen. Daarnaast demonstreert hij live het platform dat we hebben ingericht voor een van onze 'launching customers'.

Beheer je vastgoed optimaal

Met de uitgebreide cartotheek en eenvoudige zoekfunctie kun je je vastgoedbeheer veel beter controleren en sturen. Met Smart Twin heb je alle relevante informatie over wijken, complexen en individuele woningen op één centrale plek staan. Van 3D-modellen en 2D-tekeningen  tot energielabels en van WOZ-waarden tot gebruiksoppervlakten etc. In één oogopslag vind je ook de meest relevante technische rapporten (o.a. NEN2580, NTA8800, WWS/huurpuntenrapport en ISSO51) van iedere woning. Daarnaast zie je heel snel welke woningen aandacht nodig hebben en daardoor zijn toekomstig onderhoud, het MJOP, bijbehorende kosten en waardevastheid veel beter te voorspellen. 

Slimme scenario's

Wanneer je groot onderhoud of verduurzaming overweegt, laat Smart Twin aan de hand van scenario’s zien welk veranderpotentieel de betreffende wijk of woning heeft. Daarbij zie je ook direct wat de financiële en bouwtechnische consequenties zijn van bepaalde aanpassingen. Hierdoor kun je je onderhoud eenvoudig voorspellen en zijn de mogelijkheden voor renovatie en verduurzaming snel duidelijk!

Gestroomlijnde samenwerking

Smart Twin geeft je woningcorporatie en ketenpartners op ieder moment toegang tot de meest actuele informatie! Hierdoor wordt de coördinatie van projecten versimpeld, communicatie verbeterd en planning geoptimaliseerd. Doordat Smart Twin alle betrokken partijen up to date houdt, worden fouten en misverstanden geminimaliseerd en zijn onnodige return-visits verleden tijd.

Méér dan een digital twin

Smart Twin is niet zomaar een eenvoudige kopie van een woning. Het kan zichzelf namelijk doorrekenen en constateert helemaal zelfstandig wat bijvoorbeeld het energielabel en de gebruikersoppervlakten van een woning zijn. Wanneer er in een woning een wijziging is aangebracht, past Smart Twin direct alle bijbehorende gegevens aan naar de nieuwe situatie. Zo houd je je vastgoedportefeuille eenvoudig actueel!

Beginnen met weinig data

Doordat Smart Twin moeiteloos aansluiting vindt op je primaire systeem kun je ‘klein’ beginnen, met input van weinig data vanuit je woningcorporatie. Een beginnende samenwerking vraagt dus maar een beperkte inspanning en kan gedurende het gebruik gedetailleerder worden ingevuld.

Hoe kun je als woningcorporatie of gemeente je woningvoorraad op grote schaal verduurzamen? De Complexverkenner zorgt ervoor dat dit snel duidelijk wordt. Hiermee vind je de meest optimale oplossing voor je eigen verduurzamingsvraagstuk en doelstelling. De complexverkenner is een samenwerking tussen TU/Eindhoven, TNO en De Twee Snoeken | Smart Twin. In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken hebben zij deze rekenmethodiek ontwikkeld.

Ontdek de Complexverkenner

Bekijk brochure

Wil je het een en ander op een later moment nalezen of gemakkelijk doorsturen? Lees dan deze brochure eens door. Daarmee heb je alle informatie op de pagina overzichtelijk op een rijtje.

Smart Twin wordt op dit moment al gesteund of gebruikt door