Loading...

Verbeterjehuis.nl uitgebreid met woningwaarde-module ontwikkeld door brainbay

Verbeterjehuis.nl is uitgebreid met een module die de waardevermeerdering van een woning na het nemen van verduurzamingsmaatregelen inzichtelijk maakt. Onze nieuwe samenwerkingspartner brainbay doet al 3 jaar onderzoek naar de meerwaarde van verduurzaming. En die meerwaarde wordt steeds groter. Met de door brainbay ontwikkelde woningwaarde-module zien woningeigenaren vanaf nu ook de waardevermeerdering van hun woning.

Op Verbeterjehuis.nl berekent Smart Twin voor elke woning een verbeterplan met bijbehorende kosten en energiebesparing. Door de toevoeging van de woningwaarde-module helpt Verbeterjehuis.nl gebruikers nóg beter bij het verduurzamen van hun woning. Zij krijgen hiermee namelijk direct een indicatie te zien van de absolute en procentuele woningwaardestijging na het doorvoeren van een verbeterpakket. Dit geeft hen dus een nog completer plaatje waarmee nog betere afwegingen kunnen worden gemaakt.

De woningwaarde-module maakt gebruik van twee verschillende databronnen. Allereerst brainbays Tiara database, waarin alle NVM-transacties en onderliggende woningkenmerken zijn opgeslagen. Deze vastgoeddata worden vervolgens gekoppeld aan de dataset van RVO, die informatie biedt over de energielabels. Het woningmodel is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en neemt de belangrijkste eigenschappen van het huis mee die bijdragen aan de uiteindelijke transactieprijs. Dit zijn: locatie, moment van verkoop, woon- en kadastrale oppervlakte, bouwjaar, woningtype, onderhoudsstatus en energielabel. De effecten van het energielabel worden daarbij gemeten om de meerwaarde aan te tonen. De methodiek is met succes academisch gevalideerd.