Loading...

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Smart Twin? Hier vind je een aantal veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Contact

In een digitaal basismodel van de woning worden naast de technische eigenschappen en kenmerken ook de locatie en ligging van de woning opgenomen. Daarnaast bestaan er diverse mogelijkheden om de informatie uit te breiden.

Dat gaat bijna vanzelf. Wanneer van de woning(en) een digitaal basismodel is opgebouwd, kun je wijzigingen en extra informatie direct zelf doorvoeren in het digitale model. Smart Twin berekent dan automatisch de hieraan gekoppelde wijzigingen en consequenties.

Smart Twin adviseert u welke verduurzamingsopties en (toekomst)scenario’s mogelijk zijn voor de woningen. Je kan in de digitale omgeving zelf ‘spelen’ met deze opties en verschillende scenario’s uitproberen. Je ziet dan direct de resultaten en kosten van de aanpassingen. Op een snelle en efficiënte manier kun je zo de verschillende mogelijkheden bekijken en wijzigen, zonder tussenkomst van allerlei specialisten.

Bij verkoop van een huurwoning moet je het energielabel bij de overdracht overhandigen aan de koper. Je moet dus beschikken over een correct en geldig definitief energielabel. Overhandig je als woningverkoper geen afschrift van een definitief energielabel aan de nieuwe eigenaar, dan riskeer je u een boete. De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport ) kan organisaties een boete opleggen van € 340 per woning.

Ja, de software is volledig goedgekeurd en voldoet aan de actuele regelgeving.

Ja, Smart Twin kan ook de WWS-punten berekenen.

Ja, Smart Twin is een zeer efficiënt en handig hulpmiddel bij het digitaliseren van uw woningbezit. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Dat is geen probleem. We horen graag van je wat je wensen precies zijn en kijken dan samen naar de meest interessante opties.

De mogelijkheden van Smart Twin zijn uniek. Smart Twin werkt anders: er wordt geen vooraf gedefinieerde ‘vaste’ informatie in gestopt (zoals plattegronden, tekeningen, woningwaarderingen, energie-indexen etc.), maar wel gegevens over ruimten, ligging en materialen. Pas wanneer je bijvoorbeeld een plattegrond nodig hebt, rekent het systeem op dat moment precies uit hoe groot een ruimte is, welke vorm deze is, etc. Op ieder moment kun je dus beschikken over de meest actuele informatie (zonder dat er bouwkundige specialisten aan te pas moeten komen).