Loading...

Uw adviseur over energiebesparing en verduurzaming

Samen staan we voor een gigantisch verduurzamingsvraagstuk. Hierin spelen niet alleen de grote bedrijven, maar juist ook de individuele bewoners van onze aarde een belangrijke rol. Alle zonnepanelen, alle keren dat er korter wordt gedoucht en alle vervangingen van enkel naar dubbel glas zorgen samen voor de grote ommekeer naar een duurzame wereld. Hierin gaat Smart Twin een steeds grotere rol spelen.

Nadat bewoners via een telefoon, tablet of laptop de deur van hun digitale huis hebben geopend, helpt Smart Twin hen op weg naar een energiezuiniger, comfortabeler en voordeliger leven. Bewoners kunnen Smart Twin overal en op ieder moment vragen om deskundig, online advies.

Smart Twin toont heel concreet welke impact het eigen gedrag heeft op de energierekening. Bewoners voeren daarvoor eenvoudig het energieverbruik in van hun eigen huishouden. Smart Twin genereert vervolgens desgewenst een uitgebreid, overzichtelijk rapport dat inzicht geeft hoe men energie kan besparen en daarmee de maandlasten kan verlagen. En zo wordt duidelijk dat kleine handelingen en nieuwe gewoonten écht het verschil kunnen maken.

Daarnaast laat Smart Twin zien welke bouwkundige ingrepen er kunnen worden gedaan om een meer energiezuinige woning te realiseren. Smart Twin weet namelijk precies hoe de woning is samengesteld en hoe deze kan worden aangepast. Aanpassingen voor verduurzaming kunnen eenvoudig in het woningmodel worden uitgeprobeerd. Zonnepanelen plaatsen? Smart Twin legt deze meteen digitaal op het dak en maakt alle bijbehorende (energie)berekeningen. Het bijbehorende energierapport laat direct zien hoe deze ingrepen na een eenmalige investering leiden tot lagere maandlasten. Zo werken bewoners helemaal zelf aan het ontwerp van hun ideale, energiezuinige woning. Dat wil toch iedereen!

In het digitale huis heeft de bewoner de volledige vrijheid om virtuele aanpassingen te doen en maatregelen te nemen. Deze worden hierin direct zichtbaar. Is het verstandig om de buitenmuur extra te isoleren? Waar kunnen we het best zonnepanelen plaatsen? Hoeveel kunnen we besparen met een warmtepomp? De bouwkundige kennis van Smart Twin zorgt ervoor dat deze aanpassingen razendsnel en volledig correct in de 3D-modellen worden doorgevoerd. Bewoners weten hierdoor in een handomdraai hoe hun aangepaste woning eruit zal zien en Smart Twin geeft direct de relevante adviezen en berekeningen.

En zo werken we samen aan een betere woonomgeving en een duurzame wereld. Lees hier wat Smart Twin kan betekenen voor uw woning.