Loading...

Digitale ondersteuning bij verduurzamings- en financieringsadviezen voor woningen

Communiceer waardevolle woninginformatie en verduurzamingsmogelijkheden via je eigen online en offline omgeving

Financieel adviseurs

Als bank, hypotheekverstrekker, verzekeraar (of andere organisatie actief in het financieren van woningverduurzaming) wil je je klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren. Hoe kan een bewoner zijn woning verduurzamen? Wat zijn de kosten en de opbrengsten daarvan? Wat voor gevolgen kan dit hebben voor de financiering van de woning?

Smart Twin biedt je een online omgeving waarin je je doelgroep met betrouwbare woninginformatie en uitgebreide rapporten inzicht geeft in de mogelijkheden. Zo kun je hen snel het allerbeste energie- en financieringsadvies geven.

De voordelen

✔️ Uitgebreide online en offline woninginformatie voor optimale verduurzamingsadviezen
✔️ Laagdrempelig en eenvoudig in gebruik
✔️ Woninginfo, verduurzamingsopties en subsidies op één plek
✔️ Direct inzicht in het huidige en het toekomstige energielabel
✔️ Inzicht in financieringsmogelijkheden, inclusief korting op de hypotheek
✔️ Digitale én fysieke communicatiemiddelen in eigen huisstijl
✔️ Adviseursinlog t.b.v. het bekijken van meerdere woningen
✔️ Preferred partners en/of partijen uit Verbeterjehuis inzetten voor verduurzaming


Hoe werkt de Smart Twin-technologie?

Het slimme digitale evenbeeld van een woning wordt samengesteld met behulp van open data, zoals kadastergegevens en luchtfoto’s en vormt de basis van Smart Twin. Vervolgens zijn er drie opties voor het verder aanvullen van de woninginformatie:

1. Quickscan
Met het beantwoorden van een klein aantal vragen kan een bewoner zich eenvoudig en zelfstandig oriënteren op de verduurzamingsmogelijkheden van zijn/haar woning. Op basis hiervan ontvangt men een verkort verbeteradvies, zonder persoonsgegevens te hoeven invullen of een account aan te maken.

2. Bewoners digitaliseren zelf hun woning
Ook kan de bewoner zelf aan de slag met het gedetailleerder digitaliseren van de woning (zelfstandig of bijv. samen met een adviseur). Dit levert behoorlijk betrouwbare adviezen en berekeningen op. Bewoners kunnen op basis hiervan offertes aanvragen bij gecertificeerde uitvoerende partijen en inzicht krijgen in de financieringsmogelijkheden.

3. Smart Twin levert professionele digitalisering
Het meest uitgebreide en betrouwbare 3D-woningmodel ontstaat wanneer Smart Twin de woning digitaliseert. Door de uitgebreide technische en bouwkundige kennis waarover Smart Twin beschikt, ontstaat een zeer betrouwbaar woningmodel, dat de meest gedetailleerde berekeningen en energieadviezen oplevert.

Output
Smart Twin levert aan bewoners en opdrachtgevers o.a. onderstaande informatie (hoe beter de digitale woning hoe gedetailleerder de informatie):

  • Realistische kostenindicaties en relevante subsidiemogelijkheden
  • Gedetailleerde technische rapporten (o.a. NTA 8800 en ISSO51) die o.a. bouw- en installatiebedrijven een flinke tijdsbesparing opleveren.
  • Persoonlijk energiebespaarrapport voor bewoners in eigen huisstijl
  • Financieringsmogelijkheden voor verduurzaming (o.a. verduurzamingslening en (extra) hypotheek)
  • Middels een dashboard is het mogelijk om o.a. de status van offertes te volgen.

Mijn Thuis: alle woninginformatie in een unieke uitgaveOm bewoners namens je organisatie nog beter te kunnen informeren over de verduurzamingsmogelijkheden
van hun eigen woning kan Smart Twin een op maat gemaakt magazine creëren voor iedere woning in Nederland. Hierin vinden bewoners, prospects of bestaande klanten uitgebreide informatie over hun eigen woning, advies over de meest relevante verduurzamingsmogelijkheden, achtergrondinformatie en interessante extra’s. Door Smart Twin zowel online als offline in te zetten, bied je de optimale communicatiemix om je doelgroep op verschillende manieren te bereiken en te activeren.

Bekijk brochure

Wil je het een en ander op een later moment nalezen of gemakkelijk doorsturen? Lees dan deze brochure eens door. Daarmee heb je alle informatie op de pagina overzichtelijk op een rijtje.

Smart Twin wordt op dit moment al gesteund of gebruikt door